Incubator start met derde reeks van het accelerator programma
Inschrijving sluit op 27 maart a.s.
Cyber London (CyLon), de eerste Europese organisatie die zich helemaal toelegt op het ondersteunen van cybersecurity startups, nodigt startups met een specialisatie in cybersecurity uit om zich op te geven voor het derde accelerator programma. Nederlandse startups met een toepassing voor cybersecurity worden door Cyber London met nadruk aangemoedigd om een aanvraag in te dienen.
Het accelerator programma van Cyber London voor startups in cybersecurity beslaat 12 weken, waarin teams met innovatieve ondernemingsplannen toegang krijgen tot professionele training en adviezen van een gevestigd netwerk van mentoren, investeerders en CyLon Alumni. Het programma eindigt met een presentatie van de oplossingen aan potentiële klanten, investeerders en partners tijdens de interne Demo Day. De Demo Day voor deelnemers aan de tweede reeks van het accelerator programma van CyLon vond onlangs plaats en gaf de teams de kans om te pitchen voor 150 belanghebbenden. Naast training, mentoren en een volledig ingerichte kantoorruimte ontvangen de teams die geselecteerd zijn om deel te nemen aan het programma een investering van £15,000 in bedrijf, tegen een deelname van 3% in hun onderneming.
Aanvragen voor het volgende programma van Cyber London kunnen vanaf vandaag ingediend worden op https://www.f6s.com/cyberlondon3cylon/apply. Deelname is mogelijk voor startups die nog in een vroeg stadium verkeren, maar ook voor gevestigde bedrijven die ondersteuning nodig hebben om hun ontwikkeling te versnellen en om nieuwe klanten en markten te bereiken. Vooral ondernemers die werken aan cybersecurity en die de ambitie hebben om een succesvol bedrijf op te bouwen, worden aangemoedigd om een aanvraag in te dienen.
Kirsten Connell, Managing Director van Cyber London: “We hebben al bijzonder diverse en interessante deelnemers gehad tijdens de eerste twee reeksen van het programma. Ik kijk er daarom naar uit om te zien wat de volgende groep bij kan dragen aan de markt voor cybersecurity. De breedte van het talent bij, en het succes van onze eerdere deelnemers onderschrijven de waarde die Cyber London bijdraagt aan ondernemers en de economie in zijn geheel. We hebben veel geleerd van de eerste twee programma’s en staan klaar om de volgende groep te helpen bij het opbouwen en vestigen van hun merken en toepassingen.”
De inschrijving voor de derde reeks sluit op zondag 27 maart 2016 en het programma loopt van dinsdag 3 mei tot zaterdag 23 juli 2016.
Cyber London zoekt de slimste security startups van Europa
Slechts 42% cybersecurity professionals voor uitwisseling dreigingsinformatie
Het nieuwe McAfee Labs Threats Report March 2016 bevat de resultaten van een onderzoek onder 500 securityprofessionals naar hun mening over het uitwisselen van dreigingsinformatie (‘cyber threat intelligence’; CTI). Verder biedt het rapport inzicht in het gedrag van de Adwind remote administration tool (RAT) en de nieuwste groeicijfers van ransomware, mobiele malware en de totale hoeveelheid malware in het vierde kwartaal van 2015.
Intel Security heeft 500 securityprofessionals in verschillende industriesectoren uit de VS, Europa en Azië gevraagd naar hun mening over CTI, de waarde van het uitwisselen van dreigingsinformatie voor organisaties en obstakels voor de inzet van CTI binnen organisaties. Hier enkele van de belangrijkste uitkomsten:
- Waarde en gebruik – van de 42% van de respondenten die aangaven gebruik te maken van gedeelde dreigingsinformatie, zegt 97% dat dit bijdraagt aan een betere beveiliging van hun organisatie. 59% vindt het gebruik van gedeelde dreigingsinformatie ‘zeer waardevol’ voor hun organisatie, terwijl het volgens 38% ‘enigszins waardevol’ is.
- Sector-specifieke dreigingsinformatie – bijna alle respondenten (91%) gaf toen aan geïnteresseerd te zijn in sector-specifieke dreigingsinformatie. 54% was ‘zeer geïnteresseerd’ en 37% ‘enigszins geïnteresseerd’. Met name sectoren zoals financiële dienstverlening en vitale infrastructuur kunnen profiteren van dergelijke sector-specifieke dreigingsinformatie. Dit omdat de cyberdreigingen waar deze organisaties aan blootstaan zeer gespecialiseerd zijn, zo blijkt uit observaties door McAfee Labs.
- Bereidheid om dreigingsinformatie uit te wisselen – 63% van de respondenten liet weten bereid te zijn om niet alleen gebruik te maken van dreigingsinformatie die door anderen wordt gedeeld, maar ook zelf informatie over dreigingen te delen. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een afgeschermd, veilig platform. Het enthousiasme voor het delen van eigen dreigingsinformatie verschilt echter, van respondenten die aangeven ’zeer bereid’ te zijn om informatie te delen (24%), tot een groep die daartoe ‘enigszins bereid’ is (39%).
- Welke informatie delen? – gevraagd naar wat voor informatie men bereid is te delen met anderen, geven de meesten (72%) aan informatie over malware te willen uitwisselen, gevolgd door reputatie-informatie over URLs (58%), reputatie-informatie over externe IP-adressen (54%), reputatie-informatie over beveiligingscertificaten (43%) en reputatie-informatie over bestanden (37%).
- Obstakels voor het gebruik en delen van dreigingsinformatie – gevraagd naar waarom zij binnen hun organisatie nog geen gebruik maken van Cyber Threat Intelligence, noemt 54% het bedrijfsbeleid als de belangrijkste reden. 24% van de respondenten die nog geen dreigingsinformatie uitwisselen, is wel geïnteresseerd maar wil eerst weten wat er met deze informatie gebeurt. 21% is bezorgd dat gedeelde informatie op de een of andere manier herleid kan worden naar hun organisatie of naar personen binnen de organisatie. Deze uitkomsten wijzen op een gebrek aan kennis over of ervaring met de verschillende opties voor Cyber Threat Intelligence. Ook zou er meer voorlichting moeten komen over de juridische implicaties van het delen van dreigingsinformatie.
“Als we zien hoe vastberaden en slim cybercriminelen zijn, kan het uitwisselen van informatie over dreigingen een belangrijk middel zijn om de verdedigers een voordeel te verschaffen in cybersecurity”, zegt Wim van Campen, VP Noord- en Oost-Europa voor Intel Security. “Ons onderzoek wijst echter uit dat daarvoor nog wel de nodige obstakels overwonnen moeten worden, onder andere op het gebied van bedrijfsbeleid, aansprakelijkheidsrisico’s, regelgeving en het gebrek aan kennis over de implementatiemogelijkheden voor CTI.”
Het nieuwe kwartaalrapport van McAfee Labs onderzoekt tevens de Adwind remote administration tool (RAT). Dit is een op Java gebaseerde Trojan. Adwind verspreidt zich over het algemeen via spamcampagnes met besmette e-mail bijlagen, besmette webpagina’s en drive-by downloads. Het rapport laat een toename zien van maar liefst 486% in het aantal .jar-bestanden dat McAfee Labs identificeert als Adwind: van 1.388 in Q1 2015 tot 7.295 in Q4 2015.
Overige cijfers over Q4 2015
- Nederland in top-4 van landen met de meeste botnet control servers – met 4,9% van het totaal staat Nederland op de 4e plaats van landen waar de meeste botnet control servers draaien. In Q2 en Q3 stond Nederland op dit gebied nog op een zesde plaats. Veruit bovenaan in Q4 staat de VS (32,4%), gevolgd door Duitsland (7,9%) en Rusland (5,0%).
- Hoeveelheid nieuwe ransomware neemt weer sneller toe – na een lichte vertraging halverwege 2015, zag McAfee Labs in Q4 een sterke toename (26%) in het aantal nieuwe ransomware-varianten. Open source ransomware code en ransomware-as-a-service maken het steeds makkelijker om aanvallen uit te voeren. De Teslacrypt- en CryptoWall 3-campagnes blijven zich uitbreiden en ransomwarecampagnes blijven lucratief. Een analyse van CryptoWall 3 uit oktober 2015 gaf een indicatie van financiële schaalgrootte van dergelijke campagnes, toen onderzoekers van McAfee Labs de activiteiten van slechts één campagne wisten te koppelen aan $325 miljoen aan betalingen van ‘losgeld’ door slachtoffers.
- Scherpe groei mobiele malware – in het vierde kwartaal van 2015 werd maar liefst 72% meer nieuwe mobiele malware gedetecteerd dan in Q3. Dit wijst erop dat de auteurs van mobiele malware in staat zijn om sneller nieuwe malware te ontwikkelen.
- Markt voor rootkit malware stort in – het aantal nieuwe rootkit-varianten is opnieuw in Q4 sterk afgenomen. Een deel van deze daling – die in Q3 2011 werd ingezet – is volgens McAfee Labs het gevolg van het feit dat steeds meer klanten PC’s met 64-bit Intel-processors gebruiken, in combinatie met een 64-bit versie van Windows. Deze technologieën bevatten functies zoals Kernel Patch Protection en Secure Boot, die betere bescherming bieden tegen rootkit malware.
- Stijging hoeveelheid nieuwe malware – in Q4 is, voor het eerst in drie kwartalen, de hoeveelheid nieuwe malware-varianten weer gestegen. Er werden 42 miljoen nieuwe malware-samples gedetecteerd door McAfee Labs, een stijging van 10% ten opzichte van Q3, waarmee het de op één na sterkste stijging is die tot nu toe door McAfee Labs is waargenomen. Een deel van deze toename is het gevolg van 2,3 miljoen nieuwe varianten van mobiele malware, 1 miljoen meer dan in Q3.
- Afname van kwaadaardige gesigneerde binaries – het aantal nieuwe binaire bestanden dat is voorzien van een beveiligingscertificaat is in ieder kwartaal van 2015 afgenomen. In Q4 werd het laagste niveau bereikt sinds Q2 2013. McAfee Labs denkt dat dit deels het gevolg is van oudere beveiligingscertificaten die inmiddels zijn verlopen of worden ingetrokken. Daarnaast helpen technologieën zoals Smart Screen (onderdeel van Microsoft Internet Explorer maar komt ook naar andere delen van Windows), die additionele tests uitvoeren op de betrouwbaarheid van binaire bestanden. Dit alles maakt het gebruik van beveiligingscertificaten minder aantrekkelijk voor malwareauteurs.
SAP Beveiligingskwetsbaarheid heeft impact op SAP klanten wereldwijd
Onderzoek uitgevoerd door ERP-SEC heeft geleid tot de ontdekking van verschillende SAP standaard gebruikers met een standaard wachtwoord die bestaan in veel SAP systemen wereldwijd. Dit leid ertoe dat SAP klanten wereldwijd risico lopen op onder andere datadiefstal, sabotage van kritieke bedrijfsprocessen, fraude.
De kwetsbaarheid is gedemonstreerd op de Troopers Security Conferentie, een jaarlijkse security conferentie met een speciale track toegespitst op SAP Security. Joris van de Vis, researcher bij ERP-SEC demonstreerde complete SAP systeem overnames van de SAP Solution Manager en aangesloten systemen via 3 van deze standaard gebruikers.
Patchen is niet mogelijk omdat de kwetsbaarheid een set van standaard gebruikers is. Om dit op te lossen moeten SAP gebruikende organisaties de wachtwoorden wijzigen indien deze standaard zijn. SAP heeft een Security Note vrijgegeven om klanten hierbij te ondersteunen.
Joris van de Vis, “De impact van deze standaard gebruikers is erg hoog. Zeker omdat ze bestaan in het hart van je SAP landschap, de SAP Solution Manager. Als dit systeem gecompromitteerd wordt dan is de kans groot dat je complete SAP landschap gecompromitteerd wordt. Precieze cijfers over hoeveel klanten geraakt zijn door deze kwetsbaarheid zijn er niet, maar een eerste inventarisatie onder enkele van onze klanten laat zien dat bij zeker 50% één of meer van deze users met een standaard wachtwoord aanwezig is. Overigens bestaan deze gebruikers alleen bij SAP klanten die al lang met SAP werken, nieuwe installaties van de SAP Solution Manager bevatten deze gebruikers niet met standaard wachtwoorden.”
Het detecteren van de aanwezigheid van deze gebruikers is lastig. Om dit proces te vergemakkelijken heeft ERP-SEC een gratis tool vrijgegeven voor SAP klanten.
Hertek maakt draadloze, stille alarmering overal mogelijk
Een draadloze stilalarm ontruimingsinstallatie bespaart kostbare tijd bij calamiteiten. Hertek biedt keuze uit een serie van vier betrouwbare en kosteneffectieve systemen met oplopende functionaliteit. Elke organisatie kan voortaan schade en letsel beperken.
Hoe eerder en nauwkeuriger bedrijfshulpverleners (BHV-ers) op de hoogte zijn van een brand of andere calamiteit, des te groter is de kans op beperking van schade en letsel. Een draadloze stilalarminstallatie informeert BHV-medewerkers direct over de aard en locatie van een incident. Om paniek te voorkomen is zo’n installatie in zorginstellingen en gevangenissen - vanwege verminderde zelfredzaamheid van bewoners - wettelijk verplicht (NEN 2575-4:2013). Op bijvoorbeeld industriële locaties is zij vaak gewenst. Hertek heeft voor elke situatie een kant-en-klare oplossing conform NEN 2575:2013.
EVAC Paging
Voor wie BHV-ers binnen een gebouw en/of omliggend terrein goed wil informeren, volstaat EVAC Paging. Deze basisuitvoering voor draadloos stilalarmontruiming verstuurt meldingen naar professionele Atus pagers (piepers). Het systeem bestaat uit één kast met alle technische componenten en is eenvoudig te installeren: wandkast ophangen, voeding en brandmeldcentrale aansluiten en klaar.
Zelfs kleinschalige zorglocaties kunnen met EVAC Paging kosteneffectief en snel voldoen aan de wettelijke eisen en probleemloos gecertificeerd worden.
EVAC Paging+
Organisaties die bij een incident tevens externe BHV-ers, buiten het gebouw(complex), adequaat willen informeren, kunnen aan de slag met EVAC Paging+. Deze draadloze stilalarminstallatie verstuurt niet alleen meldingen naar pagers, maar ook sms-jes naar GSM-toestellen en smartphones. EVAC Paging+ is onder andere geschikt voor situaties (avond, nacht, weekend) met een krappe personeelsbezetting. Door het hele BHV-team, eventueel aangevuld met vrijwilligers, in één keer in te lichten, is snelle hulp beter gegarandeerd. Dit uitgebreidere één-kast systeem is net zo makkelijk te installeren als de basisuitvoering.
EVAC IP-DECT en EVAC IP-DECT+
Sommige organisaties hebben naast een IP-DECT communicatiesysteem van NEC ook een apart piepersysteem voor ontruimingsalarmering. BHV-ers lopen dan met twee verschillende devices op zak. EVAC IP-DECT is daarvoor het geïntegreerde alternatief. EVAC IP-DECT combineert beide in één systeem(kast) waarbij de BHV-ers nog maar één handset nodig hebben.
EVAC IP-DECT+ biedt nog meer functionaliteit in de vorm van alarmering buiten het complex door middel van sms. Zo zijn medewerkers en cliënten optimaal beveiligd.
ONE Conference 2016 over Protecting Bits and Atoms
Op 5 en 6 april 2016 vindt in het World Forum in Den Haag de jaarlijkse internationale cybersecurity conferentie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) plaats. De conferentie heeft dit jaar als thema ‘Protecting Bits and Atoms’. De ONE Conference 2016 wordt geopend door staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.
De opening vindt plaats op dinsdag 5 april tussen 09.30 uur en 10.00 uur.
Thema ‘Protecting Bits and Atoms’.
Het thema van deze editie is ‘Protecting Bits and Atoms’, wat staat tussen voor de verbinding tussen de fysieke en digitale veiligheid. Digitale middelen maken ons dagelijkse leven tegenwoordig een stuk gemakkelijker. Digitaal en fysiek zijn hierdoor niet los van elkaar te zien en nadrukkelijk met elkaar verbonden. Al deze nieuwe technologieën maken ons ook afhankelijk van zaken die kwetsbaar zijn. Een dag geen toegang tot Facebook of internetbankieren is voor mensen soms erger dan een verstoring van de klassieke nutsvoorzieningen. Maar de impact op de digitale wereld van een uitval of een storing in de fysieke wereld is ook groot, zoals een stroomstoring. Digitale veiligheid – veilig en ongestoord gebruik kunnen maken van ICT-mogelijkheden – is een voorwaarde voor het goed functioneren van de economie en de samenleving. Tijdens de ONE Conference worden de publieke en private deelnemers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen door samen te blijven werken aan innovatieve concepten en slimme coalities te smeden.
Programma
Gedurende de twee dagen spreken bekende namen als Eugene Kaspersky (Kaspersky Lab), Jaya Baloo (KPN) en Katie Moussouris (HackerOne). Ook geven sprekers van onder meer politie, Cisco, verschillende universiteiten, Fox IT, TNO en NCSC presentaties over cryptoware, de toekomst van Europese ISACs, DNS gebruik door providers, drones, honeypots, ethisch hacken, cybercrime en privacy enhancing filtering. Dit jaar is er daarnaast een speciale EU-track met aandacht voor CSIRT-network en de Europese netwerk- en informatiebeveiliging (NIB)-richtlijn die naar verwachting nog tijdens het Nederlandse voorzitterschap ondertekend wordt.
Er worden meer dan 900 deelnemers en 50 sprekers verwacht uit binnen- en buitenland, waaronder (inter)nationale technische specialisten, beleidsfunctionarissen, beslissers en wetenschappers uit publieke en private organisaties en de CSIRT-community.
Aantal gevallen van ransomware gestegen
Het aantal ransomware-gevallen stijgt spectaculair in 2016. Vooral in februari is een sterke groei vastgesteld van het aantal ransomware-infecties. Dat blijkt uit cijfers van Trend Micro, specialist op het gebied van beveiligingssoftware. De Benelux-landen blijken een uiterst gewild slachtoffer.
Trend Micro voorspelde het al eerder: 2016 wordt het jaar van online afpersing. In februari alleen al werden er in de Benelux meer ransomware-infecties ontdekt dan in de laatste zes maanden van 2015 samen. Het aantal ransomware-besmettingen ligt ongeveer vijfmaal hoger dan een maand eerder, in januari 2016.
Benelux is populair doelwit
Uit de cijfers van Trend Micro blijkt ook dat, vergeleken met het wereldwijde aantal ransomware-infecties, het Benelux-aandeel fors is toegenomen: waar dat normaal rond de 1 à 2 procent van het wereldwijde aantal schommelt, is dat in februari toegenomen tot 6 procent.
Opmars van de ‘crypto-ransomware’
Daarnaast is er een sterke verschuiving te zien van ‘traditionele’ ransomware naar crypto-ransomware. Twee jaar geleden, in het eerste kwartaal van 2014, was het aandeel van crypto-ransomware slechts 4 procent van het totale aantal ransomware-besmettingen. In de eerste twee maanden van dit jaar schommelde het aandeel rond de 98 procent.
“De traditionele ransomware blokkeerde bijvoorbeeld schermen opdat gebruikers zouden betalen om weer toegang te krijgen. Politie-trojans dreigden met een arrestatie of boetes. Vandaag de dag mikken cybercriminelen met crypto-ransomware echter op het meest waardevolle deel van een systeem: de data. De cybermisdadigers versleutelen de data van het slachtoffer en dreigen deze publiek te maken wanneer er geen ‘losgeld’ in Bitcoins wordt betaald”, verklaart Steven Heyde, regional director Trend Micro Benelux.
Voorkomen beter dan genezen
Wie slachtoffer is geweest van ransomware, weet hoe gevoelig en complex het is, om van een dergelijke infectie te herstellen. Mede daarom is bewustwording van eindgebruikers en een verhoogde waakzaamheid van belang: het kan een potentieel slachtoffer veel tijd en geld besparen wanneer er onverhoopt een aanval plaatsvindt. De aanval gewoonweg voorkomen is nog altijd de meest doeltreffende manier om dit gevaar te bestrijden.
Enkele preventieve maatregelen:
- Regelmatig back-ups maken van alle cruciale data in geval van gegevensverlies (niet enkel tegen ransomware).
- Patches voor software en besturingssystemen direct installeren.
- De nodige veiligheidsprincipes naleven voor e-mail en websites, zoals voor het downloaden van bijlagen, het klikken op URL's of het uitvoeren van programma’s enkel als die van vertrouwde bronnen komen.
- Gebruikers aanmanen om het IT Security team te waarschuwen als ze mogelijk verdachte e-mails en bestanden ontvangen.
- Ervoor zorgen dat beveiligingsproducten regelmatig worden geüpdatet en voldoende scans uitvoeren.
- ‘Whitelisting’ voor applicaties gebruiken op alle toestellen van eindgebruikers om ervoor te zorgen dat alleen vooraf goedgekeurde applicaties worden gebruikt.
- Regelmatig eindgebruikers inlichten over de gevaren van social engineering, en hoe het te herkennen.
Slechts een op de vijf organisaties gebruikt mobiele security
Slechts 21% van organisaties in de EMEA-regio gebruikt voorzieningen voor het beveiligen van mobiele apparaten als smartphones en tablets. Dat is een van de opvallende conclusies uit een onderzoek uitgevoerd door beveiligingsspecialist ESET.
Wel populaire beveiligingsmethoden zijn antivirus (91%), firewall (85%) en backups (77%). Ook antispam en authenticatie van gebruikers zijn veelvoorkomend, met een adoptiegraad van respectievelijk 64% en 58%. Iets minder positief gesteld is het met het gebruik van twee- of zelfs multifactorauthenticatie. Slechts 18% gebruikt deze effectieve methode. Hierbij moeten gebruikers bij inlogpogingen altijd naast een wachtwoord een tweede 'sleutel' overleggen, zoals een code die ze via sms of een token krijgen. Een verwaarloosbaar deel (iets meer dan 1%) gaf aan helemaal geen security-maatregelen te nemen.
Cyberincidenten
Verreweg de meeste bedrijven (79%) hebben in de afgelopen 12 maanden merkbaar te maken gehad met cyberincidenten. Bij het overgrote deel daarvan (59%) was een malware-infectie de oorzaak. Phishing en social engineering kwam op de tweede plek, bij 38% van de gevallen leidden deze methoden tot een incident. Kwetsbaarheden in systemen en software en DDOS-aanvallen waren de boosdoeners voor respectievelijk 18% en 12% van de getroffen organisaties.
Zorgen
De onderzoekers vroegen de bedrijven ook wat hun grootste security-zorgen zijn. De uitkomsten daarvan liggen in lijn met de incidenten die daadwerkelijk plaatsvonden. Niet geheel verrassend vormen malware-infecties voor 53% van de ondervraagden nog de grootste zorgen. Op de tweede plaats staan social engineering, phishing en andere vormen van fraude. Deze zorgen voor 48% van de ondervraagden voor slapeloze nachten. Kwetsbaarheden in software en systemen zijn voor 39% van de deelnemers een bron van zorg. Vreemd genoeg zijn de veelvoorkomende DDOS-aanvallen voor slechts 13% verontrustend.
Trainingen en budget
Veel cyberincidenten ontstaan door menselijke fouten en onvoorzichtig handelen. Toch zijn security-trainingen beslist geen gemeengoed. Slechts 37% van de ondervraagde organisaties verzorgt personeelstrainingen voor het bevorderen van bewustzijn en het aanleren van best practices rondom security.
Een ander opvallend onderzoeksresultaat is de ontevredenheid over het beschikbare budget voor security. Maar liefst 62% van de ondervraagden gaf aan onvoldoende budget te hebben voor een adequate beveiliging. De grootste groep van 25% zou graag extra budget besteden aan meer security-trainingen voor het personeel. Op de tweede plaats van het verlanglijstje staan security-audits, met 19% van de stemmen.
'Niet top-of-mind'
Volgens Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland, toont het onderzoek aan dat er veel bedrijven nog hard moeten werken aan veiligheid en bewustwording. "Vooral mobiele security lijkt bij het overgrote merendeel van de ondervraagde bedrijven niet 'top-of-mind'. Dat terwijl uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 44% van de bedrijven hun medewerkers toestaan eigen devices te gebruiken voor werkgerelateerde zaken. Vooral het MKB heeft op dit gebied een aanzienlijke achterstand."
ESET hield het onderzoek onder zo'n 1700 organisaties in de EMEA-regio. De deelnemers kwamen uit verschillende lagen van de organisatie, van IT-personeel tot C-level managers, directeuren en oprichters.
Call for papers DCM Awards
‘Call for papers DCM Awards’: Aanmelden met mooie klantcase kan nog
Hoewel de tijd voortschrijdt, is het nog altijd mogelijk om deel te nemen aan de DCM Awards 2016. De organisatie, in handen van Vakwereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie, met ondersteuning van hoofdsponsor Strategy Partners Nederland is nog steeds op zoek naar aanvulling van het deelnemersveld. Dit is alweer de vierde editie van het evenement, waar de beste toepassingen in informatie management en document logistiek worden beoordeeld door een vakjury en het publiek.
De deelnemers zullen de strijd met elkaar aangaan in vijf verschillende categorieën. De jury beoordeelt alle inzendingen op basis van een tiental criteria zoals o.m. ROI, innovatie en complexiteit. Het publiek kan haar stem uitbrengen, zodra de nominaties allemaal online staan, op alle relevante sites van Vakwereld (DocumentWereld, FacilityWereld, BeveiligingsWereld, GrafimediaWereld). Tijdens het DCM Awards Dinner op 14 april worden tijdens een avond vol infotainment en heerlijk eten de winnaars bekend gemaakt. Tijdens de after party kunnen alle aanwezigen vervolgens nog even nagenieten van het ‘heerlijk avondje’.
Wie dus nog zijn beste, meest rendabele, mooiste of indrukwekkendste klantcase wil nomineren kan contact opnemen met de organisatie op dcm@vakwereld.nl of direct met john@tekstschrijvenalspassie.nl voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname.
Nederland is niet crisisproof
Op 3 maart steken overheden, bedrijfsleven en kenniscentra de koppen bij elkaar voor meer kennis over crisissituaties; dit naar aanleiding van de publicatie van het boek “GRIP op crisis; van klassieke rampenbestrijding naar moderne crisisbeheersing”.
Recente ervaringen met de kredietcrisis en de vluchtelingencrisis tonen aan dat het Openbaar Bestuur faalt in crisisbeheersing. Deze complexe problematiek leent zich niet voor een aanpak binnen het poldermodel, maar vergt regie binnen een crisismanagementstructuur. Na iedere verschrikkelijke gebeurtenis is doorgaans hetzelfde patroon zichtbaar: Kamerleden zijn geschokt en dringen aan op maatregelen; bestuurders reageren inadequaat; communicatie laat te wensen over en onderzoeksrapporten beperken zich tot de schuldvraag. Er gaat veel mis en keer op keer blijkt dat er niet wordt geleerd van fouten. Om die reden worden bestuurders en beleidsmedewerkers van overheden, bedrijfsleven en kenniscentra bij elkaar gebracht. Op 3 maart 2016 komen zij bijeen tijdens het seminar ‘GRIP op crisis’.
De kennisuitwisseling vindt plaats door sprekers die ingaan op de relevante onderdelen rondom crisissituaties. De volgende sprekers dragen aan deze uitwisseling bij:
- 3Wat kunnen we leren van buitenlandse rampen? - Eelco Dykstra MD
- Publiek-private samenwerking: kicken of killing? - mr. drs. Ida Haisma
- Bestuurlijke bewustwording en vaardigheden - drs. Bas Eenhoorn
- Visie op (gebrek aan) structuur in crisisbeheersing - prof. dr. Rob de Wijk
- Binnenlandse veiligheid: defensie als volwaardig partner - luitenant-generaal b.d. Ruurd Reitsma
- Crisis, morele dilemma's en integriteit - prof. dr. Paul Nieuwenburg
- Crisiscommunicatie: terug naar de eenvoud - drs. Hans Siepel
- Psychosociale aspecten in crisisbeheersing - Peter van Loon
Locatie: Hotel Oud London, Zeist
Datum: 3 maart, 12.00-18.30 uur
Deelnemen aan het symposium kan via http://www.svdc.nl/events/seminar-grip-op-crisis-/
Forse daling woninginbraken in Eindhoven
In 2015 is het aantal woninginbraken in Eindhoven fors afgenomen, met een daling van bijna 20% ten opzichte van 2014. De daling in het aantal woninginbraken is in 2013 al ingezet, tegelijkertijd met de intensivering van de aanpak door gemeente, politie én bewoners. Ten opzichte van 2012 is het aantal woninginbraken met 30% afgenomen. De daling dit jaar in Eindhoven is groter dan de landelijke daling van de woninginbraken, die 9% bedraagt.
In 2014 waren er 1.662 woninginbraken in Eindhoven, in 2015 is dat met ruim 300 gedaald tot 1.346. In deze cijfers zijn de pogingen tot woninginbraak meegenomen, het aantal geslaagde woninginbraken is dus lager. Zowel het aantal pogingen als het aantal voltooide inbraken is in 2015 gedaald ten opzichte van 2014. De inbraakkans is gedaald van 2,0% in 2009 naar 1,2% in 2015. Deze daling is bereikt met een combinatie van maatregelen die sinds 2013 zijn ingezet. De eerste maanden van 2016 zet deze daling door: in januari dit jaar zijn er 66 minder inbraken dan dezelfde maand, een jaar geleden (januari 2015: 151 inbraken, januari 2016; 85 inbraken.) Dat is een daling van ongeveer 43%.
Inbraakpreventie
Bewoners kunnen zelf veel doen om woninginbraak te voorkomen. Niet alleen hang- en sluitwerk is belangrijk, maar ook het gedrag. De deur op slot draaien, de woning er bewoond uit laten zien en waardevolle spullen uit het zicht leggen, kunnen al helpen om een inbraak te voorkomen. Onder het motto ‘geef dieven geen kans’ worden bewoners geïnformeerd over maatregelen die ze kunnen treffen om woninginbraak te voorkomen.
Om in beeld te krijgen welke bewoners geïnformeerd moeten worden, werken politie en gemeente op basis van de cijfers die ze per wijk in beeld hebben.
Bijna maandelijks organiseren gemeente en politie samen een informatieavond in de wijken waar de cijfers hoger zijn. Deze avonden worden druk bezocht. Het afgelopen jaar zijn er 9 inbraakpreventieavonden geweest die zijn bijgewoond door meer dan 1.200 bewoners. Tijdens deze avond kunnen bewoners zich aanmelden voor een buurtpreventieteam. Inmiddels zijn er in drie jaar tijd 44 teams opgericht, met meer dan 750 vrijwilligers die regelmatig door de wijk lopen. Op deze manier leveren bewoners ook een aanzienlijke bijdrage aan de veiligheid in hun buurt. In buurten met een buurtpreventieteam wordt gemiddeld minder ingebroken in vergelijking met de periode voordat het buurtpreventieteam actief was.
Uit de cijfers blijkt ook dat studentenwoningen kwetsbaar zijn voor inbraken. Studenten worden daarom nu specifiek geïnformeerd over de maatregelen die ze kunnen treffen om inbraak te voorkomen.
Identiteitsfraude ligt bij 53 procent aan basis van datalekken in 2015
Wereldwijd hebben in 2015 1.673 datalekken plaatsgevonden, waarbij 707 miljoen records zijn aangetast. Identiteitsfraude ligt aan de basis van meer dan de helft (53%) van de datalekken en 40 procent van de aangetaste records. Dit blijkt uit de Breach Level Index (BLI) van Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging. Kwaadwillige buitenstaanders waren met 58 procent de grootste reden van deze datalekken. Ook waren zij verantwoordelijk voor ruim een derde (38%) van de getroffen records. In de Benelux vonden gedurende 2015 acht datalekken plaats.
Overheid en gezondheidszorg onder vuur
De Breach Level Index is een centrale, wereldwijde database met datalekken en berekent de zwaarte ervan op basis van verschillende indicatoren. Sinds de lancering van deze index in 2013 zijn al meer dan 3.6 miljard records blootgesteld. Binnen verschillende sectoren is de overheid het vaakst slachtoffer van een datalek. De overheid is goed voor bijna de helft (43%) van de aangetaste records en 16 procent van alle datalekken. Dit is een forse stijging ten opzichte van 2014. Ook de gezondheidszorg ligt onder vuur. 19 procent van alle aangetaste records en bijna een kwart (23%) van de datalekken kwamen voor in deze sector.
Retail en finance goed op weg
De retailsector is goed op weg met het tegengaan van datalekken. Deze sector zag een daling van 93 procent van het aantal gestolen data ten opzichte van 2014. In 2015 bedroeg het aantal gestolen records in de branche slechts 6 procent en waren een tiende van alle datalekken uit de retailsector afkomstig. Ook financiële instellingen zagen het aantal datalekken sterk dalen met 99 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Slechts 0,1 procent van het totaal aantal aangetaste records en 15 procent van de datalekken bevindt zich in deze sector.
Dirk Geeraerts, identity & data protection expert bij Gemalto: “In 2014 waren burgers bezorgd dat hun creditcardgegevens gestolen werden, maar inmiddels zijn er ingebouwde beveiligingsmaatregelingen om deze financiële risico’s te beperken. In 2015 zijn criminelen echter hun pijlen gaan richten op identiteitsfraude en persoonlijke informatie. Zodra die gegevens gestolen zijn, is het veel moeilijker om deze terug te halen. Nu organisaties en apparaten steeds grotere hoeveelheden klantdata verzamelen en de online activiteit van klanten maar toeneemt, neemt het risico op gestolen data toe. Als persoonlijke data en identiteiten van klanten steeds opnieuw afhandig worden gemaakt door cybercriminelen, zal de consument vertrouwen centraal stellen in hun keuze voor organisaties.”
Bron datalekken
Kwaadwillige buitenstaanders zijn in 58 procent van de incidenten de bron van het datalek. Toch is onbedoeld dataverlies of blootstelling van de records ook nog goed voor 3 procent van alle datalekken. De ‘state sponsored attacks’ zijn goed voor slechts 2 procent van de datalekken. Het aantal records dat hierdoor is aangetast beslaat echter wel meer dan een tiende (15%) van het totale aantal aangetaste bestanden. Kwaadwillige insiders zorgden voor 14 procent van alle datalekken en slechts 7 procent van de getroffen records.
Meer dan driekwart (77%) van alle gepubliceerde datalekken en 59 procent van alle aangetaste records vinden plaats in Noord-Amerika. Europa is goed voor 12 procent van alle datalekken, gevolgd door Azië en Oceanië met 8 procent.
De Breach Level Index is ontworpen als leidraad voor beveiligingsprofessionals. Het geeft CIO’s en CSO’s de gegevens die ze nodig hebben om datalekken beter te classificeren en interne risico-evaluatie en planning uit te voeren. Daarnaast om de juiste beveiligingstechnologieën te kiezen zodat bij een incident de meeste gevoelige gegevens onaangetast blijven.
Da Vinci College Roosendaal selecteert Mobotix voor cameratoezicht
Het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal wordt uitgerust met hoge resolutie Mobotix-camera’s voor cameratoezicht in en rond het gebouw, om inbraken en andere incidenten te voorkomen. De belangrijkste redenen voor deze keuze zijn de beeldkwaliteit, de eenvoudige bediening en het minimale onderhoud. Installateur Cor van Raaij Elektrotechniek uit Bergen op Zoom gaat ongeveer 35 camera’s in dit nieuwbouwproject installeren en de conciërges opleiden in het dagelijks gebruik en beheer ervan.
OMO Scholengroep Tongerlo
Vanaf november 2014 tot en met augustus 2016 bouwt de BVR Groep het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen nieuwe schoolgebouw van 13.000 m2 voor Da Vinci College Roosendaal. De nieuwe leeromgeving voor ongeveer 750 vmbo- en 250 praktijkschoolleerlingen van de OMO Scholengroep Tongerlo. Een organisatie voor katholiek voortgezet onderwijs, die gymnasium, atheneum, havo, vmbo regulier, vmbo met leerwegondersteuning en praktijkonderwijs aanbiedt, voor ongeveer 3.900 leerlingen. Met de camera’s gaan ze overdag toezicht houden in openbare ruimtes en de directe gebouwomgeving, terwijl ze buiten de openingsuren het gebouw beveiligen.
Selectiecriteria
Een commissie bestaande uit medewerkers van huisvesting en facility, ICT en directie hebben alle aangeboden oplossingen kritisch vergeleken. De belangrijkste criteria daarvoor waren prijs, kwaliteit/duurzaamheid, onderhoud/service en plan van aanpak. “Cor van Raay Elektrotechniek scoorde met Mobotix op alle punten het beste”, zegt projectleider nieuwbouw/facilitair manager Leon van Loon. “Vooral de kwaliteit en lange levensduur van Mobotix-camera’s, die ze al op veel scholen hebben bewezen, was voor ons belangrijk. Verder zijn ze ook prijstechnisch interessant, door het minimaal benodigde onderhoud, lage stroomverbruik, gratis software-updates en minder aantal benodigde camera’s in vergelijking met concurrerende oplossingen.”
Brunel Nederland lanceert afdeling Information Security
Brunel Nederland start met de afdeling Information Security. Een team van dedicated professionals legt zich toe op onafhankelijk advies en training over en de implementatie van informatiebeveiliging.
Simone van Houten, Consultant Information Security bij Brunel: ‘Bedrijven hebben zelf niet de expertise over informatiebeveiliging in huis om zich afdoende te wapenen tegen cybercriminaliteit, datalekken en moedwillige verstoring van de digitale infrastructuur. Om die reden worden gespecialiseerde bedrijven ingehuurd. De focus ligt bij die partijen vooral op technische oplossingen voor informatiebeveiligingsvraagstukken, terwijl dat helemaal niet altijd de kern van het beveiligingsprobleem raakt.’
Arjen Kamphuis, Information Security Expert bij Brunel: ‘Een onafhankelijke partij als Brunel kijkt breder naar informatiebeveiligingsvraagstukken. Goed informatiebeveiligingsbeleid valt of staat bij de juiste balans tussen mensen, techniek en organisatie. Wij hebben geen enkele verplichting ten aanzien van software of hardware leveranciers. Dat maakt het mogelijk om onze klanten te adviseren over een integraal informatiebeveiligingsbeleid.’
Euralarm presenteert Manifesto voor veiliger Europa
Euralarm, de vereniging van Europese producenten, installateurs en dienstleveranciers binnen de elektronische brandveiligheids- en beveiligingindustrie, heeft een Manifesto gepresenteerd voor een veiliger Europa.
In Euralarm’s Manifesto 2016 - 2019 presenteert de vereniging haar visie op zes politieke terreinen waar EU-organisaties de komende jaren in actie moeten komen om zeker te stellen dat:
- inwoners van de EU veiliger zijn en in een veilige samenleving wonen
- de markt efficiënt en dynamisch is.
Euralarm wil voor deze EU-organisaties een betrokken en constructief partner zijn die beleidsmakers helpt bij de vormgeving van wetgeving die niet alleen tegemoetkomt aan economische en sociaal-maatschappelijke doelstellingen. De vereniging wil ook bijdragen aan een open, efficiënte en dynamische marktomgeving voor de elektronische brand- en veiligheidsindustrie; een markt die de komende vijf jaar met 11 procent zal groeien aldus een rapport van de Europese Commissie.
De zes politieke terreinen waarop wordt ingezet, zijn:
- Een marktgedreven standaardiseringsysteem dat zowel voor consumenten als de industrie functioneert
- Een aanpak van de interne markt voor het testen, auditen en certificeren in de brandveiligheid- en beveiligingsindustrie
- Verbetering van de brandveiligheid in toeristenaccomodaties om onnodige doden en gewonden te voorkomen
- Een Europa-breed systeem voor erkenning van vaardigheden en kwalificaties
- Een interne markt voor het aanbieden van service voor brandveiligheids- en beveiligingssystemen
- ‘Smart cities’ waarin brandveiligheid en beveiliging vanzelfsprekende aspecten zijn.
Voor elk van deze terreinen biedt Euralarm ondersteuning aan de EU-organisaties.
ESET zet samen met partners in op groei security-markt
ESET Nederland heeft zijn partnerprogramma voor 2016 verder uitgebreid. De securityspecialist wil samen met zijn huidige en nieuwe partners zich hardmaken voor de groei van de securitymarkt in Nederland. Centraal staan een pro-actieve houding ten opzichte van partners, interessante partnerregelingen en een grote nadruk op actieve kennisdeling.
ESET Nederland wil met het vernieuwde partnerprogramma zijn partners maximaal laten meeprofiteren van de groeiende security-markt. Het biedt daarvoor interessante opties en mogelijkheden voor partners van iedere grootte en relatievorm: van klein tot groot en van kersverse partijen tot organisaties die al jarenlang partners zijn.
Leadgeneratie
Daarnaast biedt ESET Nederland meerdere programma's om voor haar partners meerwaarde te creëren. Zo heeft de beveiligingsfabrikant voor de grotere partners een leadprogramma en een leadgeneratieprogramma. Het kan daarmee zowel warme als koude leads zo goed mogelijk bij de prospect passende partners onderbrengen.
Dealregistratie en cashback
Voor grotere partners is ook het dealregistratieprogramma erg waardevol. ESET voorkomt daarmee channel-conflicten. Partners hoeven na de registratie van hun deal niet te vrezen dat hun inspanningen ten gunste van concurrenten komen. Bovendien biedt ESET hen extra marge en verkoopondersteuning.
Honeywell en Palo Alto Networks werken samen tegen cyberaanvallen
Honeywell Process Solutions (HPS) en Palo Alto Networks® werken samen aan betere cybersecuritymogelijkheden voor industriële regelsystemen binnen kritieke infrastructuren. De Industrial Cyber Security-tak van Honeywell zal vanaf nu het Palo Alto Networks Next-Generation Security Platform aanbieden aan industriële klanten. Dankzij de samenwerking kunnen klanten beter cyberaanvallen voorkomen die zich richten op hun Process Control Networks (PCN) en hun Operational Technology-omgevingen (OT). Zo kunnen klanten hun eigendommen beschermen en hun productie-uptime en productieveiligheid optimaliseren.
De gezamenlijke oplossing maakt een ongeëvenaarde monitoring van het netwerkverkeer mogelijk, evenals geavanceerde threat prevention in geautomatiseerde omgevingen. Het is een combinatie van het geavanceerde en standaard geïntegreerde securityplatform van Palo Alto Networks en de unieke expertise van Honeywell op het gebied van procesregeling. Zo kan er een cybersecurityoplossing op maat worden aangeboden voor industriële klanten. Dit next-generation-systeem breidt het uitgebreide cybersecurityportfolio van Honeywell verder uit, dat verder onder meer bestaat uit het Industrial Cyber Security Risk Manager platform.
Nedap en AET Europe kondigen strategische samenwerking aan
Nedap en AET Europe starten een strategisch samenwerkingsverband om end-to-end beveiliging met Nedap’s toegangscontrole platform AEOS aan te bieden. Door het opnemen van elektronische identiteitsproducten van AET in AEOS deurcontrollers, komt een geconvergeerde oplossing met de beste technologieën uit de logische en fysieke wereld beschikbaar voor de markt. De samenwerking stelt klanten in staat om te voldoen aan de hoogst toepasbare beveiligingsstandaarden en zodoende hun bescherming tegen zowel fysieke als digitale dreigingen te verhogen.
ICT- en fysieke beveiliging zijn gescheiden werelden. Elk hebben ze een eigen kijk op dreigingen voor systemen, waarbij ze verschillende regels en richtlijnen volgen om systemen te beschermen. “Dit baart zorgen”, legt Albert Dercksen, hoofd R&D bij Nedap uit. “Moderne toegangscontrolesystemen zijn in feite ICT systemen aangesloten op bedrijfsnetwerken. Methoden voor sterke authenticatie en beveiligde communicatie die al als “best practice” worden toegepast in ICT beveiliging moeten ook op fysieke beveiligingssystemen worden toegepast. Dit is de reden waarom we digitaal certificaat management en kaartsleutel management uit logische en fysieke toegangscontrole in de end-to-end oplossing combineren in één systeem. De gezamenlijke oplossing voldoet aan de huidige beveiligingseisen van projecten in de vitale infrastructuur en vormt het meest geavanceerde systeem voor fysieke toegangscontrole dat nu beschikbaar is.”
AET en Nedap werkten samen in diverse defensieprojecten in Europa. Door deze ervaring ontdekten beide partijen hoe hun expertise in “high security” projecten vanuit verschillende perspectieven – ICT- en fysieke beveiliging – elkaar aanvult en klanten helpt om hoog beveiligde omgevingen te verwezenlijken. Door vanuit verschillende achtergronden naar beveiliging te kijken maar met een gedeelde visie op wat “high security” moet zijn, werd een sterke basis voor samenwerking gelegd. “Europese nationale overheden zijn veeleisende instellingen die als onderdeel van de vitale infrastructuur van een land de lat in termen van beveiliging hoog leggen.” vertelt Reinoud Weijman, Managing Director van AET. “Met onze samenwerking helpen we deze instellingen te voldoen aan de hoogste beveiligingseisen voor zowel fysieke als digitale objecten.”
De gezamenlijke end-to-end oplossing voldoet aan verschillende beveiligingseisen, ontwikkeld in diverse Europese landen. Door kaartsleutels beveiligd op te slaan voldoet de oplossing bijvoorbeeld aan de eisen uit het Nederlandse Rijkspasprogramma, bedoeld voor fysieke toegang tot overheidsgebouwen. In Frankrijk heeft de oplossing de CSPN certificering van het Franse Agentschap voor informatiebeveiliging doorstaan. Deze certificering verschaft bedrijven binnen de vitale infrastructuur de zekerheid dat de oplossing getest is en bewezen werkt. Nedap en AET spreken het vertrouwen uit dat hun gezamenlijke oplossing, gesteund door de CSPN certificering en tal van significante referentieprojecten, zal bijdragen aan een beter beveiligde werkomgeving.
Storage Expo Brussel: antwoord op vragen over data-storage en -beheer
Voor wie worstelt met alle problematiek en ontwikkelingen rondom dataopslag en -beheer die voor uw organisatie van belang zijn is binnenkort een mooie gelegenheid om zijn kennis op te vijzelen. Op 23 en/of 24 maart tijdens de Belgische editie van Storage Expo in Brussels Expo zijn tal van kennissessies te bezoeken en laten exposanten uit de branche de nieuwste innovaties, trends en producten zien. Tegelijkertijd met Storage Expo vinden het Tooling Event en InfoSecurity plaats. Bezoekers die zich tijdig aanmelden kunnen alle drie de evenementen op een toegangsbewijs bezoeken.
Daarnaast is er ook in 2016 een sterk inhoudelijk programma aan de beurs verbonden. Zo zal Bruno Volckaert, postdoc and senior researcher bij iMinds-University of Ghent, spreken over “Cloud exit strategy” en geeft Timothy Dewin van Veeam Software een presentatie over “Data availability for the private cloud”. Ook kunt u de Hacking Challenge: Think like a hacker bijwonen.
Ter voorbereiding op de beurs zijn er diverse white papers te downloaden op de site www.storage-expo.be.
Kartech wordt Stackdoor Products
Per 1 maart 2016 zal Kartech BV uit Harderwijk verder gaan onder de naam Stackdoor Products.
Door de stormachtige ontwikkeling van het innovatieve gepatenteerde beveiligingshek Stackdoor heeft Kartech BV besloten haar naam te veranderen in Stackdoor. De sterk groeiende onderneming, is specialist in het produceren van rolluiken en rolhekken. De uitvinding van Stackdoor in 2014 heeft geleid tot een stevige groei en om deze groei voort te zetten heeft het bedrijf besloten dit ook in de naam tot uiting te laten komen., heeft hiertoe besloten.
Sinds de introductie van Stackdoor in 2014 is op meer dan 100 plaatsen een Stackdoor geplaatst. De aanwezigheid van Stackdoor in de rolluiken/rolhekkenbranche lijkt de huidige marktveranderingen nu te veranderen doordat het product vele voordelen heeft boven bestaande oplossingen in de markt. Momenteel vindt in Nederland en België een selectie plaats van dealers die het Stackdoor zullen gaan aanbieden.
In december 2015 heeft een wereldprimeur plaatsgevonden. Stackdoor heeft in Middelburg een rond beveiligingshek ter beveiliging van een draaideur geplaatst. Een oplossing die tot op heden niet beschikbaar was in de markt. Rond de draaideuren van het warenhuis Haussmann in aanbouw aan het Rokin in Amsterdam worden eveneens half ronde Stackdoors geplaatst. Samen met leveranciers van ronde draaideuren kijken we naar mogelijke integratie.
Hoffmann Bedrijfsrecherche benoemt nieuwe directeur
Martijn van de Beek is met ingang van 1 maart 2016 benoemd tot directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche in Almere. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door Trigion, waarna het zelfstandig en onder eigen naam is blijven acteren.
Met de aanstelling van Van de Beek krijgt Hoffmann een directeur die na zijn studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en de officiersopleiding aan de Nederlandse Politie Academie de afgelopen 20 jaar veel ervaring heeft opgedaan in uiteenlopende functies binnen de nationale en internationale politie organisatie. Het is de wens dat Van de Beek de komende jaren de stevige positie van Hoffmann op het gebied van bedrijfsrecherche uitbouwt én het bedrijf een sterke positie geeft op het gebied van cybersecurity en risk management.
Van de Beek is geen nieuw gezicht binnen Hoffmann. Sinds april 2015 bekleedde hij de functie van operationeel directeur. ‘In die rol is Martijn een aanwinst gebleken voor onze organisatie’, aldus Ellen Groenewoudt, algemeen directeur van Trigion. ‘Zijn ambitie en focus ligt bij (door)ontwikkeling van de activiteiten waarmee Hoffmann bijdraagt aan een integrale propositie op het gebied van veiligheid, met name ook op het gebied van cybersecurity en risk management’.
Hoffmann blijft binnen Trigion zelfstandig en onder eigen naam opereren.